сряда, 25 май 2016 г.

Двор от рози и бодли - Сара Дж. Маас

Тя отнема живот. И сега трябва да го заплати със сърцето си.

    "Когато деветнайсетгодишната Фейрa убива вълк в гората, се появява звяр, който изисква възмездие. Тя е отвлечена в магическа земя, за която е чувала единствено от легендите. Фейрa открива, че нейният похитител не е животно, а Тамлин – един от безсмъртните и смъртоносни елфи, някога управлявали света.Докато обитава имението му, чувствата й към Тамлин се трансформират от ледена враждебност в изгаряща страст, която изпепелява всички лъжи и предупреждения, които е чувала за прекрасният и опасен свят на елфите. Но над тези земи се надига древна и зловеща сянка и Фейрa трябва да намери начин да я спре… или Тамлин и народът му са обречени завинаги. "

-----------------------------------------------------

  Обожавам света, който е изградила Сара Дж. Маас. Това е първата книга, която чета от авторката и наистина много ми хареса начина й на писане. Прекрасно е предала магията на книгата. Отчасти историята е като "Красавицата и звяра", което допренася за магията в книгата. Края на историята беше уникален. Определено ще прочета и другите книги на Сара Дж. Маас. 

      Много ми хареса персонажа на Фейра. Тя е изключително смела и любопитна.  Има много силен характер. Преживяла е много. Изхранването и грижите за семейството лежат на Фейра.  Обикнах я веднага.

         Влюбих се в персонажа на Тамлин. *-* Той е Върховния господар на Двора на пролета. Тамлин е смел, справедлив и грижовен елф. Връзката му с Фейра беше УНИКАЛНА! Двамата преминаха през много препятствия, за да оцелеят и да останат заедно.

       Много ми допадна най - добрия приятел на Тамлин - Люсеин. Той бе много забавен, смел и лоялен. Опитваше се да помогне и на двамата.
Злодея в тази история се казва Амаранта. Тя беше толкова жестова, че няколко пъти ме побиха тръпки от начините и на убийство. Радвам се, че си получи заслуженото накрая. 

      Определено книгата си заслужава да бъде прочетена!

                                        
   
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар