петък, 3 юни 2016 г.

След - Анна Тод

След първата им среща бяха обречени…


  "Теса е добро момиче, което има мил и верен приятел. Има амбиции, посока за развитие и майка, която стриктно следи да не се отклони от пътя си. Но едва нанесла се в общежитието си в колежа, попада на Хардин. Той е много по-различен от момчетата, с които е свикнала - има очарователен британски акцент, татуировки по цялото тяло, пиърсинг на устната си и непокорна кестенява коса. Невероятно привлекателен е, но също така и много груб, понякога дори жесток. Теса е объркана и ненавижда Хардин, докато не се оказва сама в стаята с него. Нещо дълбоко и тъмно в него неустоимо я привлича, а целувката му събужда в младата жена страст, която не е подозирала, че съществува."


----------------------------------------------------------------

     Тази книга е почти толкова скандална, колкото и "Петдесет нюанса сиво" от Е. Л. Джеймс. За мен Анна Тод не е писателка. Доста от нещата бяха копи - пейст от "Петдесет нюанса сиво". Мисля, че някой неща в книгата бяха ненужни. Въпреки това ми харесва донякъде връзката, която имат Хардин и Теса. На моменти беше банална, но като цяло героите бяха добре изградени. Еротичните части от книгата бяха лол. Хареса ми как бяха написани. Историята е доста увлекателна и динамична. Любовта между Хардин и Теса беше изпълнена с много страст и много емоции. Самия превод на книгата не ми хареса много. Края на книгата беше уникален. Иска ми се да кажа повече за края, но ще е спойлер.     Историята беше от името на Теса. Колкото и да ми се искаше да обикна нейния персонаж не можах. Нещо в характера и не ми достигна. На моменти много ме дразнеше с определени действия. Според мен беше прекалено безлична. На моменти не беше наясно с чувствата си и се държа според мен донякъде жалко. Искаше ми се да беше по силна. 

  От друга страна Хардин ми хареса повече. Макар, че беше толкова жесток. Поне имаше някаква идентичност. Той беше преживял много неща, но това не го оправдаваше за нещата, които вършеше. Имаше много хубаво чувство за хумор. Той обичаше Теса много страстно, различно и опасно, което от една страна ми хареса, защото предпочитам такава любов, а не прекалено лигава.

  Обаче според мен книгата си заслужава. Аз лично бих дала шанс на другите части на книгата. Любовната история в нея наистина е много силна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар