неделя, 27 ноември 2016 г.

Кажи ми три неща - Джули Бъксбаум

  

  Три неща, които трябва да знаете за тази книга: (1) Историята е романтична, забавна и красива; (2) Тайната, около която се върти всичко, ще ви кара да прелиствате страниците с нетърпение; (3) В крайна сметка, имаме чувството, че страшно ще ви хареса

-------------------------------------------


  Историята е много сладка и лека за четене. Въпреки това тя ни учи на много важни неща. Засяга доста големи проблеми в живота, като тормоза, загубата на близък човек, промяната. Героите бяха отлично изградени. Влюбих се във всеки един от тях. Може пак да се каже, че любовната история е малко клиширана. Както със всяка книга и в тази намерих части от характера си в някои от героите. Авторката пише изключително увлекателно. Цялата мистерия около НН беше очарователна, но не мисля, че тя беше най - важното в книгата. Също така искам да добавя колко е хубав българския вариант на корицата. 



    Главната героиня се казваше Джеси. Обикнах я още в началото. Мисля, че тя беше типичен тинейджър с всичките си проблеми и тревоги. Открих себе си в повечето черти на характера и'. Също така тя е изключително силна и естествена. Не се притесняваше да бъде себе си. Макар, че на моменти да се плашеше от новото и промените, тя не се отказа. Връзката и с НН беше много сладка с всичките им чатове, и как си споделяха един за друг.

  "НН: знаеш ли какво си мисля понякога?
Аз: Какво?
НН :за онова  кичурче коса, дето постоянно ти пада в очите - дето не е точно бретон. искам да мога да ти го прибера зад ухото.ето това искам да мога да направя.искам, когато се срещнем, да сме достатъчно близки, че да го сторя."

    Авторката засяга темата с приятелството и дали то може да продължи и от разстояния макар със всичките трудности. Най - добрата и приятелка Скарлет беше много добра. Нейния персонаж много ми допадна.
   Да не говорим за това как всички мъжки образи бяха отлично изградени. През цялото време ги подозирах всичките за самоличността  на НН. Всичките бяха прекрасни с невероятни характери. 


"И не мога да мисля за нищо друго, освен колко искам да ги целуна... и очите, и ръцете му.Въобще целия.Въпреки всичките му проблеми.Съвсем целия."

 Препоръчвам книгата. Идеална е за почивка след дълъг натоварен ден. Изключително лека и бързо се чете. Има голям смисъл. Надявам се да ви хареса!

Няма коментари:

Публикуване на коментар